Rogán kivizsgáltatná az ügyészséggel az áfacsalásokat

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint az ügyészségnek kell tisztáznia, hogy megállják-e a helyüket Horváth András volt NAV-os adóellenőr vádjai. Szerinte Horváth egyetlen konkrét ügyet sem említett, amikor felkereste őt.
Vágólapra másolva!

Horváth András volt NAV-os adóellenőr másfél hete állt a nyilvánosság elé azzal, hogy bizonyos cégekkel kivételez a NAV, és nem vizsgálja ki az áfacsalásaikat. A rá következő hétvégén a kormányzat két nap alatt átvilágította az egész adóhivatalt, és nem talált semmi problémát, a NAV pedig feljelentést fontolgat Horváth András ellen. Az egykori revizor az ügyészségen is feljelentést tett, majd a múlt héten azt mondta, nem indítottak nyomozást, hanem feljelentéskiegészítést kértek. Horváth András eközben azt állította, hogy korábban több kormánypárti politikust is felkeresett már az üggyel kapcsolatban, köztük Rogán Antal fideszes frakcióvezetőt is, de a megkeresésnek nem lett következménye.

Rogán kedden reagált az ügyre."Az említett feljegyzésben általános vádak szerepelnek, egyetlen konkrét ügyről sem beszél benne a szerzője, egyetlen cégnév vagy személynév sem szerepel benne. A volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, tehát azt, hogy mi az igazság, bűnvádi eljárás keretében kell tisztázni" – mondta Rogán Antal az Indexnek. Szerinte a vizsgálat lefolytatására szükség van, mert Magyarországon senki nem csalhat adót, így ki kell derülnie, hogy hamis vádról van-e szó, vagy igazat állít Horváth András. Ez pedig szerinte az ügyészség feladata.

A Levegő Munkacsoport által felkarolt Horváth mellé az LMP is odaállt,performanszot rendezett a NAV kiemelt adók igazgatósának budapesti, Dob utcai épülete előtt, a héten pénteken pedig tüntetést szerveznek, parlamenti vizsgálóbizottság felállítását akarták elérni, de a kormányoldal és az MSZP ellenállásán elbukni látszik a kezdeményezés.