Ez a harmadik állomás, amely megkapta a használatbavételi engedélyeket.

Elkészült a négyes metró Szent Gellért téri állomása is, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiadta az állomás használatbavételi engedélyét.

Az új metróvonal Szent Gellért tér állomása a Móricz Zsigmond körtér és a Fővám tér között, a Duna, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a villamosvonalak határolta terület alatt helyezkedik el. A megálló peronja több mint 32, a vágányok szintje pedig közel 34 méter mélyen található a felszín alatt. A peronszintről összesen négy mozgólépcső és két lift visz majd az aluljárószintre, ahonnan két kijárat vezet a felszínre: a tér közepe lépcsőn, az egyetem épülete pedig két lifttel, illetve szintén lépcsőn közelíthető meg.

Ez a harmadik állomás, amelyre az NKH kiadta a használatba vételi engedélyeket. A Bikás park (régebbi nevén Tétényi út) megálló engedélyeit október 22-én vette át Tarlós István főpolgármester az NKH és a budapesti kormányhivatal képviselőitől, november 11-én pedig az Újbuda-központ állomás kapta meg a szükséges engedélyeket. A 4-es metró átadása 2014 tavaszán várható.