A MÁV harcol a józsefvárosi piacért

Vágólapra másolva!
Végrehajtási eljárást indítottak a felügyelő cég ellen.
Vágólapra másolva!

A MÁV Zrt. megindította a végrehajtási eljárást pénteken a Komondor Kft.-vel szemben a józsefvárosi piac területének visszaszerzésére.

Közleményében a MÁV emlékeztet arra, hogy a bérlő a bérleti szerződés lejártának napján, azaz november 21-én nem adta vissza a területet a vasúttársaságnak.

Ezért kérelmének beérkezését követően a közjegyző záradékkal ellátott iratot küld az illetékes végrehajtónak, aki felszólítja a Komondor Kft.-t az önkéntes teljesítésre, amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor hatósági kényszert alkalmazva járhat el a végrehajtó.

Amint az korábbi riportunkból kiderül, a Komondor Kft. szerda délután a helyszínen azt mondta, engedélyeik rendben vannak, és nem fognak bezárni. Fellebbeztek a bérleti szerződés felbontása ellen, és az halasztó hatályú, így maradhatnak.

A MÁV azonban eltökélt, vissza akarja venni a helyet. A szerződés felmondását érintő fellebbezés szerintük a birtokba vételt nem érinti, mert az ügy még nincs bírósági szakaszban. A területet eredeti állapotban, kiürítve szeretnék visszakapni, az ott maradt felszerelést a bérlő költségére fogják elszállítani.

A MÁV a bérleti szerződésen kívül a közműszerződéseket is felmondta, ezért csütörtökön lezáratta a piac áramellátásának egy részét is.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. június 3-án alapítói határozatban adta ki feladatként a MÁV Zrt. részére a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását. A MÁV június 17-én közjegyzői okiratban mondta fel a szerződést, ennek jogosságát azonban a Komondor Kft. vitatja.