Hajókból loptak el gázolajat Komáromban

Vágólapra másolva!
Orgazdák a hajóskapitányok tudtával rendszeresen megcsapolták a kikötő hajók üzemanyagkészletét. Tízezer litert zsákmányoltak.
Vágólapra másolva!

Ügyészek, rendőrök és vámosok közösen számoltak fel egy bűnszervezetet, melynek tagjai a komáromi kikötőben a hajókból gázolajat fejtettek le, és értékesítettek. A gyanú szerint orgazdák legalább tízezer liter üzemanyagot vásároltak tőlük.

Csütörtökön este tetten érték egy úszódaru személyzetét, amint egy hajóból a daru titkos tárolójába fejtették át az üzemanyagot. Az összehangolt nyomozás kiderítette, hogy 2013 februárja óta a hajóskapitányok tudtával rendszeresen megcsapolták a kikötő hajók üzemanyagkészletét.

A hajók kapitányai előre tudatták a daru bérlőjével, mikor érkeznek és mennyi üzemanyag maradt az uszály tankjában. Az elkövetők alkalmanként 500-4000 liter mennyiségű gázolajat fejtettek le, literenként 150 forintot fizettek a hajó személyzetének. A tettenéréskor az úszódaru titkos tartályában 900 liter gázolaj várt elszállításra.

A gyanúsítottak a daruból kannákba töltötték az üzemanyagot, melyet 300 forintos literenkénti átlagáron értékesítettek. Az elsődleges információk szerint 2013 februárja és júliusa között legalább tízezer liter gázolajat adtak el.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 45 embert állítottak elő. Az ügyészség öt gyanúsított előzetes letartóztatást indítványozta.