Gázrobbanás a darányi óvodában

Vágólapra másolva!
Ketten megsérültek, még nem tudni, mi történt pontosan.
Vágólapra másolva!

Gázrobbanás történt a felújítás alatt lévő darányi óvodában, két ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.

A rendőrségi honlapon közzétett elsődleges információk szerint az okozta a robbanást, hogy a két férfi munkavégzés közben elvágott egy gázvezetéket.

A Barcsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - olvasható a police.hu-n.

Gaál Attila, katasztrófavédelmi szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a Barcs melletti falu óvodájában felújítást végző munkásokon kívül más nem tartózkodott az épületben.

Közlése szerint a katasztrófavédelmet kevéssel délután három óra előtt riasztották. A két munkás égési sérüléseket szenvedett, tűz azonban nem keletkezett. Mivel a tető és a falak is károsodtak, a barcsi és a szigetvári tűzoltók átvizsgálták az épületet, a pincéből kivittek két gázpalackot - tette hozzá.