Tizenkét nyugtatót nyeletett le a kislánnyal

Vágólapra másolva!
A dunaegyházi nő meg akarta mérgezi gondozója 11 éves gyerekét.
Vágólapra másolva!

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 42 éves dunaegyházi nő ellen, aki áprilisban gyógyszerekkel akarta megmérgezni gondozójának 11 éves lányát – írja a Baon.hu.

A vádirat szerint a nő 2009-től közös háztartásban élt Dunaegyházán az őt gondozó nővel, annak élettársával és a pár 7 kiskorú gyermekével. A gondozó élettársa ellen 2012. november végén erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint megerőszakolta a vádlottat. A férfi emiatt előzetes letartóztatásba is került. A megromlott viszony ellenére a nő továbbra is ápolta a beteg asszonyt.

A nyugtatókat és altatókat rendszeresen szedő vádlott április 21-én, délután 2 óra körül a lakás konyhájában egyedül maradt gondozójának 11 éves lányával. Azt ígérte a gyermeknek, hogy ha beveszi az általa adott gyógyszereket, akkor az erőszakos közösülés miatt folyó ügyben elmondja az igazat, hogy a gyermek apja hazajöhessen az előzetes letartóztatásból.

Ezután a vádlott átadott a gyermeknek kétfajta, összesen 12 szem nyugtatót. Ezeket a kislány az apa kiszabadítása érdekében lenyelte. A gyerek rosszul lett, az édesanyja kórházba vitte, ahol kimosták a gyomrát.