Huszonkilenc gyerek rosszul lett a zalaegerszegi jégcsaronokban

Tűzoltók dolgoznak a zalaegerszegi jégcsarnok épülete előtt ahonnan szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak embereket kórházba
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszulléteket.
Vágólapra másolva!

Huszonkilenc gyerek és két felnőtt szenvedett szén-monoxid-mérgezést szombaton a zalaegerszegi jégcsarnokban - közölte a mentők tájékoztatása alapján a katasztrófavédelem. A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorong-mérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek.

Az első vizsgálatok szerint valószínűleg a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet a csarnokban - közölte a Zala megyei katasztrófavédelem. A jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, amíg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.

A katasztrófavédelem azt MTI-nek írta, a kiérkező zalaegerszegi egységek folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. Hozzátették, a 29 gyerek között 6 súlyos és 23 könnyebb sérült van. Balics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az Origónak cáfolta, hogy lennének súlyos sérültek, azt mondta, mindegyiküknél könnyű szén-monoxid mérgezés gyanúja merült fel. A sérülteket a zalaegerszegi kórházba szállították, ahol 11-en kapnak oxigént.

A tűzoltók lezárták a zalaegerszegi jégcsarnokot a mentés idejére Forrás: MTI/Varga György

A zalaegerszegi jégcsarnok telefonszámán jelentkező férfi a bemutatkozásunk után lecsapta a telefont. A csarnok Facebook-oldalára délután három órakor a következő üzenetet írták ki: "Kedves vendégeink! A mai és holnapi közönségkorcsolya technikai okok miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!"