Veréssel akarták visszaszerezni a pénzüket, előzetesbe kerültek

Vágólapra másolva!
Nyílt arcsérülés, gumibotos, késes fenyegetés a talált hitelkártya miatti önbíráskodási ügyben.
Vágólapra másolva!

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás és személyi szabadság megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három embert, aki egy hitelkártyáról jogosulatlanul felvett pénzt akart visszaszerezni.

A Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta, hogy az ügyben a Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz. A gyanú szerint a sértettek egy postai küldeményben találtak egy hitelkártyát, amiről pénzt vettek fel. Ezt a pénzt akarták visszaszerezni a gyanúsítottak, ehhez azzal fenyegették meg a sértetteket, hogy kiviszik őket a dögkútra, ha nem fizetik vissza az összeget.

Az egyik sértettet bántalmazták is, gumibottal ütötték, késsel is fenyegették. Ő nyílt arcsérülést, fej-, törzs- és lábszárzúzódást szenvedett. A gyanúsítottak 300 ezer forintot követeltek, de ennyi pénzt a sértettek nem tudtak adni, ezért gépkocsival vidéki rokonokhoz vitték őket, és közben tovább folytatták a fenyegetésüket és bántalmazásukat. A pénzt végül nem kapták meg.

Az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, a védők pedig az ügyészi indítvány elutasítását és a gyanúsítottak házi őrizetének elrendelését kérték. A bíróság mindhárom gyanúsított esetében megalapozottnak találta az alapos gyanút és az ügyészi indítványt is. A végzés nem jogerős, mert a védők és a gyanúsítottak fellebbeztek - olvasható a törvényszék közleményében.

Az egyik gyanúsított többszörös visszaeső, korábbi jogerős szabadságvesztését nem kezdte meg, és más büntetőeljárás is folyik ellene.