Széles Gábor: A gravitáció kikapcsolható

Vágólapra másolva!
A nagyvállalkozó az energiacellájáról, ufókról és egykori politikai ambícióiról is beszélt a Hír24-nek.
Vágólapra másolva!

"Egy nem akármilyen ország nem akármilyen cége kopogott be" Széles Gáborhoz, hogy gyártson energiacellákat egy, a nyilvánosság előtt egyelőre titokban tartott ötlet alapján. Minderről a médiatulajdonos-vállalkozó beszélt a Hír24-nek. "Én a gyártásban vállalok szerepet, a fejlesztést két másik országbéli társunk finanszírozza. Nem aggódom, húsz évet töltöttem a kutatásban, tudom, ebben szférában fél év csúszás belefér" – mondta, arra utalva, hogy őszre ígérte a találmány bemutatását.

Széles annyit elárult: az alapelv, hogy földfelszínen kívüli és a kozmoszban lévő energiát kell megcsapolni. "Beszéljünk például a gravitációról. Matematikailag leírjuk, de a fizikai modell nincs meg. Azt sem értjük, hogy a Földre érkező idegen lények hogyan kapcsolják ki. A magánvéleményem egyébként az, hogy a gravitáció kikapcsolható. Az erő ugye energia, vagyis a gravitációs erő is az, így, ha uraljuk a gravitációs erőt, energiát nyerhetünk belőle" – mondta. Hozzátette: "simán el tudja képzelni", hogy léteznek ufók, és ez nem összeférhetetlen az istenhittel.

Széles Gábor beszélt arról is, hogy nem pénzzel, hanem a médiáival segíti a Békemenetet, és hogy nem akar politikus lenni, bár 2010-ben szívesen lett volna gazdasági miniszter. Azt mondta, az előző évben súlyos vírusfertőzést kapott, ami az egyensúlyérzékét is megtámadta. "Orbán tudta, hogy betegséggel küzdök, de arról fogalmam sincs, hogy engem kért volna-e fel, ha egészséges vagyok 2010 tavaszán" – tette hozzá.