Vágólapra másolva!
Az áfacsalási ügyet kirobbantó egykori adóhivatali dolgozó, Horváth András újabb részleteket árult el a nyomozóknak, és tanúkat is megnevezett. Bízik benne, hogy elrendelik a nyomozást, erről a hét végén dönthet a Nemzeti Nyomozó Iroda. 
Vágólapra másolva!

Az ezermilliárdos áfacsalásokról kitalaló Horváth Andrást kihallgatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A kétórás beszélgetésről Horváth András azt mondta az Origónak, hogy "normális hangulatban telt, a nyomozók felkészültek voltak, látszik, hogy alaposan áttanulmányozták a NAV ellen tett feljelentésem".

Horváth nem mondhatott konkrétumokat, annyit azonban elárult, hogy a beadványát pontosította, újabb részleteket mondott el a nyomozóknak, és tanúkat is megnevezett, akik tudnak az állítólagos adócsalásokról. Elmondása szerint a parlamenti vizsgálóbizottság előtt is felmutatott, minden részletet tartamazó zöld dossziéját ezúttal nem vitte magával, és a nyomozók sem kérték tőle.

A korábbi NAV-alkalmazott szerint hét végén vagy jövő hét elején fogják értesíteni arról, hogy az adóhatóság ellen tett feljelentése ügyében indítanak-e nyomozást vagy sem. A beszélgetés alapján Horváth azt mondta, bízik benne, hogy végül elrendelik a nyomozást.

Az áfacsalásokról szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.