Mindenki Széles Gábor golfpályájára figyel majd

Vágólapra másolva!
A jelenleg futó vállalkozásairól, szállodája vitatott negyedik csillagáról és a vagyonáról is nyilatkozott Széles Gábor nagyvállalkozó a Hír24-nek.
Vágólapra másolva!

Dízelmotorokhoz való fogyasztáscsökkentő berendezést fejleszt egyebek mellett az amerikai hadseregnek, és egy külföldön már működő, de Magyarországon még nem létező rendszerben üzemelő csomagküldő szolgálat alapításán dolgozik Széles Gábor. A nagyvállalkozó erről a Hír24-nek beszélt.

Széles azt mondta, a zalacsányi kastélyára eddig hat-nyolcmilliárd forintot költött, a hozzá tartozó golfpálya egy neves tervező elgondolásai alapján épül. "Fontos ez, hiszen a sztárok nem játszanak akárhol, egy Tiger Woods be nem teszi a lábát egy nevenincs tervező pályájára, nem blamálja magát. A leendő versenyeket közvetíteni fogják a világ televíziós csatornái, amivel Magyarország épp úgy reflektorfénybe kerül, mint a mogyoródi Forma-1-es futamokkal", mondta a lapnak.

A kastélyszálló vitatott minősítéséről, melyről az Origo számolt be elsőként, azt mondta, azért tette fel a negyedik csillagot a homlokzatra, mert egyrészt a törvények szerint már a fejlesztések elindulásakor kitehető az elérni kívánt minősítés, másrészt Zalacsányban ezt akkor lépték meg, amikor a felújítások elérték az adott szintet. "Szabályosan jártam el", mondta.

A 100 leggazdagabb magyart felsoroló listát úgy kommentálta, "lehet", hogy stimmel a 63 milliárdos becslés, tudja, mennyi pénze van bankban és készpénzben, de a cégei értéke nem határozható meg pontosan.