Orbán: A magyar veszélyeztetett fajta

Vágólapra másolva!
Kevesebb a keresztelő, mint a temetés - mondta.
Vágólapra másolva!

Kevesebb keresztelő van, mint temetés, ezért a magyar nemzet veszélyben van - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A kormányfő azt is mondta, a magyar "veszélyeztetett fajta", és a népesség fogyása miatt együtt "komoly életveszélyben vagyunk".

A kormány szerinte ennek megfordításán dolgozik, a cél, hogy megszülessenek a tervezett gyermekek. "Gőzerővel építjük a bölcsődéket, óvodákat, kellenek jó iskolák, kell munkabér, jó adórendszer - nagyjából ezek az építőkocka elemek már megvannak, a ház körvonala is látszik, lassan levehetjük a hurkot a nyakunkról" - mondta.

A NAV-botrányról azt mondta, várják a konkrétumokat, de szerinte semmilyen plusz vizsgálatra nincs szükség. Horváth András volt adóellenőr szerint évente 1000 milliárdos nagyságrendű adócsalás történik a NAV tudtával. A volt NAV-os erről már korábban tájékoztatta a Fidesz vezetőit, például Lázár Jánost vagy Rogán Antalt. Orbán a rádióban erről azt mondta, "mi nem tudunk dokumentumokról".

A miniszterelnök szerint a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek. Majdnem négymillióan dolgoznak, 235 ezerrel többen, mint a kormányváltáskor, folyamatosan emelkednek a bérek - részben az adócsökkentés miatt -, csökkennek a rezsiköltségek, az infláció pedig alacsonyabb, mint az elmúlt negyven évben bármikor. A kormányfő arról is beszélt, hogy amikor a ciklus végén el kell számolni, elmondhatják, hogy a négyből három évben növekedett a gazdaság.

Ez a kormányfő értelmezésében abból is fakad, hogy megváltozott az emberek gondolkodása, ugyanis dolgozni akarnak.