Seggnyalást kért a kamarától egy budapesti ügyvéd

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást indít a Budapesti Ügyvédi Kamara egy ügyvéd ellen, aki a tagdíj befizetésekor a banki átutalás megjegyzés rovatában azt írta: "teccenek kinyalni a seggem". A kamara szerint lehet őket kritizálni, de ez ügyvédhez nem méltó magatartás.
Vágólapra másolva!

Meglepő írás jelent meg a Budapesti Ügyvédi Kamara legutóbbi hírlevelében, amely arról számol be, hogy egy ügyvéd a kamarai tagdíj befizetéséhez sajátos kommentárt is fűzött.

"Dr. Sz. K. ügyvéd a tagdíj megfizetésekor a banki utalások megjegyzés rovatába több soron is a következő szöveget írta: "teccenek kinyalni a s…..em" - írta a hírlevélben a kamara. Hozzátette: "további kifejtésre, indokolásra az ügyvédnek a fegyelmi eljárásban lesz lehetősége".

Az írásból nem derül ki, hogy Dr. Sz. K. miért háborog pontosan, de azt megtudjuk, hogy az ügyvéd egyenlege túlfizetést mutat, "lojális és kötelezettségét megfelelően teljesítő ügyvédről van szó". Tehát rendesen fizeti az évente 120 ezer forintos kamarai tagdíjat, és ha van ügyvédjelöltje, nem felejti el befizetni utána a fejenként 36 ezer forintot. A kamara a hírlevélben megjegyzi: "ez önmagában részünkről akár érv is lehetne a nem túl szerencsésen megfogalmazott kérés teljesítése mellett…".

A kamara azt is írta, hogy nem vitatja az ügyvéd kritikai jogát, de ezt a magatartást nem tartja ügyvédhez méltónak, ezért az előzetes fegyelmi vizsgálatot elrendelte az ügyvéddel szemben. A kamara pedig várja az ügyvédek észrevételeit az eljárással és az üggyel kapcsolatban, mert szerinte a kamarát szabad nyugodtan kritizálni. Ezzel a mondattal zárul a hírlevél: "Istennek a teremtés során csak két tökéleteset sikerült alkotnia az indiai bölcsek szerint és ez: a május és a ló. Minden más javítható és javítandó is!".

Kerestük Réti Lászlót, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét, hogy megtudjuk, miért indított fegyelmi eljárást az ügyben, és pontosan milyen büntetésre számíthat a káromkodó ügyvéd. Egyelőre nem kaptunk választ. Dr. Sz. K-t pedig szintén nem találtuk még meg, hogy kiderüljön, miért a banki átutaláson üzent a kamara vezetésének. (Ha olvassa cikkünket, várjuk jelentkezését a [email protected] címen!)