Klórgázmérgezés egy zalai szállodában

Vágólapra másolva!
Négy kisgyerek lett rosszul egy alsópáhoki, gyerekbarátnak hirdetett szállodában.
Vágólapra másolva!

Az elsődleges orvosi vélemény szerint egy 4, két 3 és egy alig 1 éves kisgyermek kapott klórgáz-mérgezést 2013. december 6-án délután egy alsópáhoki szállodában – írja a police.hu.

A gyanú szerint az egyik medencéből szabadult fel a gáz, amelytől négy kisgyermek rosszul lett. A mentők a helyszínen látták el a sérülteket, azonban az egyik kisgyermek állapota rosszabb lett, ezért a szülők kórházba vitték.

A katasztrófavédelem egységei lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát és vizsgálatot indítottak.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott péntek este, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után nem egy, hanem két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.

Az igazgatóhelyettes kifejtette: a klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta.

A szállodában nem okozott komoly fennakadást a klórgáz szivárgása, a medencéket pedig - a szakhatóságok vizsgálata után - már péntek estétől újból használhatják a vendégek.