Minden harmadik magyar szenved

Vágólapra másolva!
Olyan országokkal kerültünk egy szintre a Gallup elégedettség felmérésében, mint Haiti, vagy Madagaszkár.
Vágólapra másolva!

Továbbra is Bulgáriában szenvednek a legtöbben, Magyarország pedig Haitivel holtversenyben a negyedik, idézi a Gallup felmérését az Index.hu. Magyarországon a megkérdezettek 32 százaléka állította azt magáról, hogy időnként szenvedésnek van kitéve. A lista első nyolc helyezettje közül messze nálunk a legmagasabb az egy főre jutó GDP.

A térségből rajtunk kívül egyedül Románia található az élbolyban, de ők is 5 százalékponttal mögöttünk, míg a gazdasági válság egyik legvitathatatlanabb vesztese, Görögország 26 százalékon áll.

A felmérésben a megkérdezettek nem saját magukat minősítették „szenvedőnek”, ez a tipizálás két kérdésre adott válaszok alapján állt elő. A Gallup azokat sorolta ebbe a kategóriába, akik egy 1-10-es skálán 4-re vagy annál kevesebbre értékelték a saját életükkel való elégedettségüket és a következő öt évre vonatkozó életkilátásaikat. A világ felnőtt lakosságára vetítve a felmérés szerint minden hét emberből egy szenved. Az arányok Dél-Ázsiában a legrosszabbak, itt 24 százalék az átlag, ezt követi a Balkán, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes régiói 21 százalékkal.