Előzetesbe kerül a szegedi verekedő

Vágólapra másolva!
H. Csongor pénteken véresre verte egy 28 éves férfi arcát, mert az rászólt, hogy ne dohányozzon a villamoson. Többszörös büntetett előéletű, ezért küldik előzetesbe.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a szegedi 2-es villamoson véresre verte egy 28 éves férfi arcát, aki rászólt, hogy ne dohányozzon a villamoson. A rendőrség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítja. Legfeljebb egy hónapig marad előzetesben. A verésről részletesen itt olvashat.

A bíróság azzal indokolta az előzetes letartóztatást, hogy H. Csongor többszörösen büntetett előéletű, korábban több alkalommal is, részben hasonló jellegű köznyugalom elleni, illetve erőszakos jellegű bűncselekmények miatt állt bíróság előtt. Egyszer garázdaság és kifosztás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A próbaidő novemberben járt le, de a bíróság ha szabadon hagynák, a gyanúsított valószínűleg újabb bűncselekményt követne el, ezért helyezik előzetesbe. A gyanúsított és védője fellebbeztek, így a határozat nem jogerős.