Magasról tett a minisztérium a prémiumstopra

Vágólapra másolva!
Hiába ígérte az NFM februárban, hogy leállítják az állami cégeknél történő prémiumok kifizetését, ez nem történt így - írja a Blikk. A lap szerint több százmilliót fizethettek ki.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére folytatta az osztogatást a a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy februárban azt ígérték leállítják a prémiumokat és jutalmakat – írja a Blikk. A lap úgy számol, hogy több százmillió forint prémiumot ítéltek meg és fizettek ki az állami cégvezetőknek azóta.

A tárca azt követően ígérte meg a prémiumok befagyasztását, hogy kiderült, 2012-ben 2,6 milliárd forint prémiumot fizettek ki a kiemelt állami vállalatoknál.

A Blikk a birtokába jutott adatokra hivatkozva azt írja, hogy a februári prémiumelőleg-lista és a napokban az állami cégektől kikért számok jelentős eltérést mutatnak a kifizetett prémiumok javára. A MÁVnéál például az előlegben egy forint sem szerepelt, a mostani adatokban viszont 200 millió forintot kaphattak a vezetők. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjének, Horváth Gergely Domonkosnak a prémiumát, ráadásul maga Németh Lászlóné fejlesztési miniszter állapította meg, a lehető legmagasabb összegben – olvasható a Blikkben.

Szerdán a kormány prémiumuk visszafizetésére szólította fel a cégvezetőket.