Orbán: Rogán a harmadik rezsicsökkentésen dolgozik

Vágólapra másolva!
Ha nem sikerült is visszaszerezni a nemzeti vagyontárgyakat, legalább nemzeti érdekkörbe vonták őket. A miniszterelnök szerint az elért eredményekre még a szociáldemokraták is csettintenének. 
Vágólapra másolva!

"Miért állnánk meg két sikeres rezsicsökkentés után, jön a harmadik, a frakcióvezető úr már dolgozik rajta" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Polgári Magyarországért Alapítvány évzáró ünnepségén.

Nem termelési beszámoló

Az adventi történet segít az embernek, hogy ne essen a még oly impozáns számok fogságába, és ne tartson termelési beszámolót - kezdte a beszédét a miniszterelnök, majd lényegében felsorolásszerűen ismertette az elmúlt három év sikereit. A rezsicsökkentéssel és munkahelyvédelmi akciókkal tarkított lista után a miniszterelnök megjegyezte, hogy "erre még a virtigli szociáldemokraták is csettintenének, tán mind a tíz ujjukat megnyalnák".

Orbán ezután arról beszélt, hogy mikkel és kikkel vették fel a harcot az elmúlt években: a szocialisták hibáival, a munkanélküliséggel, az inflációval, a bankokkal, a multikkal, az európai baloldallal és a brüsszeli demokratákkal. "Küzdöttünk a nemzeti vagyontárgyak és vállalatok visszaszerzéséért, vagy legalábbis nemzeti érdekkörbe vonásáért" - mondta.

Orbán szerint harcos idők voltak ezek, "jöttek, jöttek és jöttek a támadások, kezdett úgy tűnni, hogy túl nagy a túlerő, és nem fogjuk kibírni. Mintha minden és mindenki összefogott volna ellenünk". Aztán az árvízben mutatott összefogás visszaadta az emberek hitét, az ország a legszebb arcát mutatta, ma pedig már "ha nem is egész Európa minket másol, de Európa jó néhány országa" átveszi a megoldásainkat. "Ma már tudom, hogy az árvíz elleni küzdelem hozta meg a lelki fordulatot", ami után Orbán szerint elindult a gazdasági fellendülés.

A miniszterelnök a beszéde végén jelentette be az újabb rezsicsökkentést, amelyre korábban Németh Lászlóné is utalt már.