Káromkodás, molinó miatt szorulnak a képviselők

Vágólapra másolva!
Három ellenzéki képviselő büntetéséről határoz hétfőn a parlament, a költségvetésről is szavaznak.
Vágólapra másolva!

Két külön ülést tart hétfőn és kedden az országgyűlés. A zárószavazás előtt még hétfőn módosíthatják a jövő évi költségvetést, amit - az előzetes napirend alapján - kedden véglegesíthetnek. Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hétfőn hangozhatnak el, a határozathozatalok szinte kivétel nélkül a keddi, az idei utolsó ülésnapra csúsznak.

A parlament három ellenzéki képviselő büntetéséről is határozhat: a jobbbikos Gaudi-Nagy Tamást 166 ezer forint megfizetésére kötelezhetik, mert egy káromkodott bizottsági ülésen, a PM-es Szabó Rebeka és Scheiring Gábor pedig 180 ezer forintot fizethet, mivel az előző héten a kormányoldalt a NAV-botrány ügyében bíráló molinót függesztettek ki az ülésteremben. Gaudi-Nagy káromkodását a képviselő frakciója, a Jobbik is helytelenítette.

Kedden összesen huszonegy indítvány elfogadásáról szavazhatnak. A 2014-es költségvetés mellett végleges formát ölt a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Zárószavazás várható a földtörvény részletszabályairól, de felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot és meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.