Orbán is elismerte a bajnok szakikat

Vágólapra másolva!
Több százezer forintos miniszterelnöki jutalmat kaptak azok a fiatal szakemberek, akik indultak a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságán tavaly, és dobogós helyezést értek el.
Vágólapra másolva!

Különböző szakmából tizenhat magyar fiatal szakember részesült miniszterelnöki jutalomban hétfőn, akik Magyarország képviseletében érmes helyezést értek el a 2012. évi Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságán Belgiumban.

Magyarország harmadik alkalommal vett részt a bajnokságon, ahol 15 szakmában 23 ország több mint 400 versenyzője között a hatodik helyen végzett a magyar csapat.

Az elismeréseket Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke adta át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Cséfalvay szerint a kormány támogatja, hogy az MKIK megpályázta a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságának rendezését 2018-ban.

2012-ben a magyarok 5 aranyérmet (mechatronika csapatverseny, vállalati ICT team, faipari technológiák csapatverseny, épületasztalos, bútorasztalos szakmákban), 1 ezüstöt (virágkötő szakmában) 5 bronzot (ács csapat, fodrász, pincér, karbantartó tisztítóspecialista, szakács-pincér csapat szakmában) és 2 kiválósági érmet (festő, szakács) szereztek.

A most átadott jutalmak nettó értéke az 1. helyezetteknél 877 ezer, a 2. helyezettnél 789 ezer, a 3. helyezettnél 701 ezer forint.