Alig két hetet tölthetett csak hosszú pórázon Vizoviczki László, mert két napja megint visszahelyezték házi őrizetbe.

Vizoviczki László ismét házi őrizetben van, január 30-áig biztosan - írja a magyar Nemzet. A lap szerint szerdán született döntés arról, hogy az egykor a budapesti éjszakai élet uraként ismert, most viszont vesztegetéssel és bűnszervezet létrehozásával gyanúsított férfinak nem elég a lakhelyelhagyási tilalom, hanem szigorúbb intézkedésre van szükség. A Fővárosi Ítélőtábla az után döntött így, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezésben kérte erre. Arra hivatkozva, hogy Vizoviczki elszökhet elbújhat vagy megpróbálja befolyásolni a tanúkat.

Vizoviczki Lászlót december elején engedték hosszabb pórázra. Még ez év májusában került ki az előzetes letartóztatásból, legutóbb pedig a Fővárosi Törvényszék úgy ítélte meg, hogy már nem kell attól tartani, hogy veszélyezteti a lassan véget érő nyomozás sikerét, vagy megpróbálná befolyásolni a tanúkat, ezért a házi őrizetet lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. A szökés veszélye miatt (társaival együtt) nyomkövetőt kell hordania, de már szabadon mozoghatott Budapesten és Pest megyén belül. Ennek vetett véget a szerdai döntés, amely visszahelyezte házi őrizetbe.

Vizoviczki Lászlót a budapesti éjszakai élet uraként, megkerülhetetlen alakjaként emlegették, amikor tavaly nyáron vesztegetés megalapozott gyanúja miatt a Hajógyári-szigeten egy társával együtt őrizetbe vették. Vizoviczkinek akkor saját bevallása szerint negyven budapesti szórakozóhelye volt, köztük a legfelkapottabbakkal (a Hajógyári-szigeten működő Dokk, a Bed Beach, a Coronita, a belvárosi Moulin Rouge, a Nyugati pályaudvar épületében működő, de már áprilisban bezárt Retropolis, a Liszt Ferenc téri Incognito). Azzal gyanúsították, hogy rendőri vezetőket fizetett le azért, hogy saját érdekeltségeit védjék, a versenytársait pedig ellehetetlenítsék.

Hogy a korábbi Vizoviczki-birodalommal azóta mi lett, annak ebben a cikkünkben néztünk utána. A Hajógyári-sziget egykori uráról és a jelenleg ötvenhárom gyanúsítottnál járó nyomozásról szóló összes cikkünket megtalálja itt.