Vádat emeltek a zöldhatóság lemondott főigazgatója ellen

Vágólapra másolva!
Értelmezhetetlen és el nem készült tanulmányokért fizetett Püspökladány Tolnai Jánosné cégének. 2010 óta nyomoznak ellene, a Népszabadság szerint hűtlen kezelés miatt letöltendő börtönt kért rá az ügyészség.
Vágólapra másolva!

Hamarosan bíróság elé áll Tolnai Jánosné, Dr. Szatmári Katalin, az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) december elején hamis diploma és nem létező angol nyelvvizsga miatt lemondásra kényszerült igazgatója - írja a Népszabadság. A lap szerint a nő ellen közel 14 millió forintos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat.

Tolnai Jánosné ellen 2010 márciusa óta zajlik nyomozás a püspökladányi önkormányzat egyes a nő által képviselt kft.-vel között megbízási szerződései ügyében. A cég több tanulmány elkészítését vállalta - például a Püspökladányi Gyógyfürdő megvalósíthatóságáról -, amit ki is fizettek nekik. Csakhogy a tanulmányok vagy értékelhetetlenek voltak, vagy el sem készültek.

Az ügyészség szerint a 13,7 millió forintos kárból egymillió térült csak meg. Az ügyészség a hűtlen kezelés miatt letöltendő börtönt kért Tolnai Jánosnéra.