Nem vették komolyan a nő segélykiáltását, leszúrta a férje

Vágólapra másolva!
A férfi alkoholizmusa miatt a lánya nem jutott el az iskolába, mert nem volt pénze bérletre. A nevelt fiát is verte. 
Vágólapra másolva!

Emberölés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy 52 éves dunapataji férfi ellen – írta a Baon.hu. A vádlott tavaly június 7-én három késszúrással megölte a feleségét. A férfi húsz éve volt együtt a sértettel, akivel volt egy 16 éves közös lányuk, illetve velük élt a nő korábbi kapcsolatából született fia.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi alkoholizmusa miatt a családnak rendszeres anyagi gondjai voltak, többször a szomszédok segítették ki őket élelmiszerrel. A 16 éves lány 2012 szeptemberétől nem jutott el iskolába, a vádlott rendszeresen bántalmazta a nevelt fiát, a családot pedig lelki terrorban tartotta.

A nevelt fiú 2012 novemberében elköltözött otthonról. A nő és a lány is többször elköltöztek, de az 52 éves férfi fenyegetőzéssel és ígérgetéssel mindig hazacsalogatta őket. A vádlott 2012. december és 2013. április között többször öngyilkosságot kísérelt meg, emiatt kórházban is kezelték.

A nő a családgondozótól tudta, hogy ha otthon marad, kiemelik a lányát a családból, ezért tavaly június 7-én délután 3-4 óra körül bejelentette, hogy végleg elköltözik. A férfi nem akarta engedni, és azt kiabálta, hogy "ma megdöglesz, úgyis agyonszúrlak, te vagy a hibás". A nő segítséget kért a szomszédoktól, akik a korábbi hasonló viták miatt nem vették komolyan a segítségkérést.

A férfi ezután egy 20 centiméteres pengéjű késsel háromszor megszúrta a feleségét, aki rövid időn belül meghalt. A vádlott ezután felhívta a rendőrséget. A főügyészség az emberölésen kívül kiskorú veszélyeztetésével is vádolja.