Egy pályázó van csak a Vígszínház élére

2014.01.08. 12:33

A beadási határidőig, január 2-ig csak egy pályázatot nyújtottak be a Vígszínház igazgatói posztjára – közölte az MTI érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

A Fővárosi Közgyűlés az első pályázatot eredménytelennek nyilvánította, mivel a leadott két pályázat egyike sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségi támogatását, illetve az üzleti terveiket is kifogásolták. A főváros az új pályázatot december 3-án írta ki. Eszerint az ügyvezetői munkakör 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig szól, az elbírálási határidő a benyújtástól számított legfeljebb 60 nap. Mivel a bíráló bizottság még nem alakult meg, nem tudni, mikor hallgatják meg a pályázót.

A Főpolgármesteri Hivatal nem nevezte meg a jelentkezőt, mert nem kaptak rá írásos meghatalmazást. Amint az Origo korábban megírta, Eszenyi Enikő újra beadta pályázatát. A másik pályázó, Balázs Péter közölte, nem indul újra a posztért, hogy ezzel elkerülje a politikai csatározásokat, illetve a kiírásban szereplő időt, a másfél évet is kevésnek tartja megreformálni egy társulatot, megújítani a műsorát. Eszenyi jelenlegi megbízatása 2014. január 30-án jár le, de a pályázata elbírálásáig őt bízták meg az ügyvezetői feladatokkal.