Bajnai próbálja egyben tartani a pártját

Vágólapra másolva!
Juhász Péter, a Milla vezetője kiléphet az Együtt-PM-ből, és az egész pártja követheti őt - a politikus délelőtt erről egyeztet Bajnai Gordonnal. Juhász Péter azért dönthetett a távozás mellett, mert az új baloldali szövetségben valószínűleg Gyurcsány Ferenc is helyet kap.
Vágólapra másolva!

"Én már döntöttem. Holnap a részleteket is elmondom. Addig alszom egyet, mert ezt tegnap nem sikerült" - ezt írta ki szerda késő este a Facebook-oldalára Juhász Péter, a Milla vezetője, az Együtt-PM egyik társelnöke. Kerestük Juhász Pétert, hogy megtudjuk, ez azt jelenti-e, hogy távozik az Együttből, és a Milla a szövetségben marad-e, de nem értük el a politikust.

Az Együtt sajtóosztálya azt mondta, hogy Juhász Péter délelőtt egyeztet Bajnai Gordonnal a politikai szerepvállalásáról, később nyilatkoznak a döntésről. Az Indexnek Szigetvári Viktor, az Együtt-PM másik társelnöke viszont már tényként közölte Juhász távozását. "Sajnálom. Jó embert ismertem meg benne. És szeretnék máskor is együtt politizálni vele″ - mondta Szigetvári.

Juhász lett volna az MSZP-Együtt 2014 szövetség egyéni képviselőjelöltje Budapest 1. választókerületében, a Belvárosban és a Várnegyedben, ahol Rogán Antallal kellett volna versenyeznie a parlamenti helyért.

A Cink szerint nemcsak Juhász, hanem az egész szervezet, a civilekből párttá alakult Milla is távozhat az Együttből. Így Bajnai a párt és vezető testületi tagjainak egyharmadát veszítheti el.

Juhász Péter távozása mögött a szerdán megkötött új baloldali szövetség állhat. Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ugyanis olyan közös listában állapodott meg, amelyen a DK politikusai is helyet kaphatnak. Az összefogásról tárgyalást kezdeményeznek Gyurcsány Ferenccel, az Origo információja szerint már csütörtökön találkozik a három politikus.

Juhász Péter viszont az elmúlt években folyamatosan kritizálta Gyurcsány személyét és korábbi kormányzását, novemberben pedig azt mondta a Hír TV-nek, hogy "nem lesz olyan helyzet, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán legyünk mi rajta, mert úgy gondoljuk, ez lenne az, ami egybemosná ezeket a pártokat".