Zacskóval fojtogatta iskolatársait egy fiú Nyírszőlősön

Vágólapra másolva!
Két kisebb fiút is percekig fojtogatott szemeteszsákkal egy nyírszőlősi diák. Az egyiknek a fejére húzta, a másiknak a nyakára tekerte a zacskót. Amikor szóltak a rendőröknek, megrúgta az egyik sértettet. Emberölési kísérlettel gyanúsítják, és várhatóan előzetes letartóztatásba kerül.
Vágólapra másolva!

Műanyag szemeteszsákkal fojtogatta két iskolatársát egy 14 éves fiú a nyírszőlősi általános iskolában. A támadót emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Előbb egy 10 éves gyerek fejére húzott egy zsákot, és percekig fojtogatta a negyedikesek és a hatodikosok közös testnevelésórája előtt az öltözőben. A kisebb gyereknek végül sikerült kiszakítania a nejlonzacskót, és levegőhöz jutott. Támadója ezután egy 11 éves fiú nyakára tekerte hátulról a szakadt szemeteszsákot, és őt is percekig fojtogatta. Csak akkor hagyta abba, amikor a többi gyerek szólni akart a tanároknak.

A rendőrségen szerdán tettek feljelentést az ügy miatt.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 14 éves fiút, akit súlyos testi sértés kísérletével is gyanúsítanak. Amikor ugyanis megtudta, hogy szóltak a rendőröknek, megrúgta az egyik korábbi sértettet az iskolában.

A bűncselekményeket nem tagadta, azt mondta, hogy csak "hülyeségből" csinálta. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.