Februárban dőlhet el, kap-e pénzt Kerényi a lapjára

Vágólapra másolva!
Az ötletgazda biztosra veszi, hogy a Fidesz pártalapítványa segít. Az alapítvány főigazgatója visszafogottabban nyilatkozik.
Vágólapra másolva!

Legkorábban februárban dönthet a Polgári Magyarországért Alapítvány arról, hogy ad-e pénzt Kerényi Imre lapjára, a Magyar Krónikára, mondta az Origónak Gulyás Gergely, a Fidesz pártalapítványának főigazgatója. A fideszes politikus közlése szerint akkor lesz először kuratóriumi ülés, előtte legkésőbb egy héttel kell majd megérkeznie a hivatalos kérelemnek.

Gulyás azt mondta, informálisan jelezte ugyan Kerényi Imre, hogy hozzájuk fordul, de nem tudják, hogy mennyi pénzt kér majd, így arról sem tud nyilatkozni, hogy az alapítvány költségvetésébe belefér-e majd az összeg. Kérdésünkre, várhatóan igennel szavaznak-e, a politikus azt mondta, információk híján nem tudja megelőlegezni a döntést, és mások nevében sem tud véleményt mondani. Kerényi Imre péntek reggel az ATV-n jelentette be, hogy az alapítványtól kéri a finanszírozást.

Korábbi cikkünk szerint egy ilyen típusú havilap egy számának kiadása körülbelül 7-8 millió forint, azaz évi 100 millió forintos nagyságrendű költséget jelent. A Polgári Magyarország legutóbbi, 2012-re vonatkozó beszámolója szerint 600 millió forintos támogatás mellett 300 millió forintot költött a céljaira, a többi a saját tőkét növelte. Gulyás Gergely azt mondta, nagyjából ugyanez a nagyságrend érvényes 2013-ra is, és igyekeznek takarékosan gazdálkodni idén is.

Kerényi Imre korábban azt nyilatkozta, a költségvetésből kapott 281 milliós keretösszeg egy részét költi majd a lapra, de Orbán Viktor a csütörtöki alakuló szerkesztőségi értekezleten azt mondta, ne közpénzből induljon el egy ilyen lap.