Az iskolák is csak a börtönöktől rendelhetnek

Vágólapra másolva!
Vécépapírt nem vehetnek a boltban, de ha hulláknak való lábujj-cédula kell nekik, akkor is a börtönöket kell keresniük.
Vágólapra másolva!

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) levélben kérte az iskolákat, hogy azok írják össze mire lesz szükségük 2014-ben. A KLIK a feladathoz mellékelt egy táblázatot is, amiben azokat a termékeket sorolták fel, amelyeket csak a börtönökből rendelhetnek meg az iskolák - írja a 444.

A kormány korábban már több állami fenntartású intézménynek, többek között a kórházaknak is előírta, hogy csak a büntetés-végrehajtási intézetek cégeitől rendelhetnek bizonyos termékeket, nem meglepő, hogy az állami fenntartásba került iskolák is bekerültek ebbe a körbe.

A KLIK levelének érdekessége, hogy a mellékelt listában nemcsak olyan tárgyak szerepelnek, amelyeket az iskolák használnak, hanem minden olyasmi, amit a börtönökben gyártanak, így megtudhatták, hogy ha hullákra való lábujj-cédulára van szükségük, akkor nem vásárolhatnak a boltban, kötelező a börtönöktől rendelniük.

Előírják azt is, hogy mik azok a dolgok, amiket nem szerezhetnek be maguknak, hanem központilag, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságon (KEF) keresztül kell megrendelniük. Ilyen például a boríték vagy az irodabútor.