Vágólapra másolva!
A fiú egy nyíregyházi iskolában szemeteszsákot húzott két társa fejére. Emberölés kísérletével gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken azt a 14 éves fiút, aki szemeteszsákkal fojtogatta két diáktársát az egyik nyíregyházi általános iskolában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese.

A nem jogerős végzés indoklása szerint a fiú hétfőn délelőtt az általános iskola tornatermi öltözőjében egy műanyag szemeteszsákot ráhúzott a neki háttal álló 10 éves gyerek fejére, s azt a nyakánál összefogta. A levegő után kapkodó fiúnak sikerült kiszakítania az arcánál a zacskót. A gyanúsított ezek után egy 11 éves diák nyakába vetette a zacskót, amit olyan erővel húzott meg, hogy a sértett nyakán piros csík keletkezett. A fojtogatást csak akkor hagyta abba, amikor a gyerekek azt mondták, hogy szólnak a tanároknak.

Amikor a bántalmazót szerdán az iskola igazgatójához hívatták, a fiú az iroda előtt hasba rúgta az egyik sértettet, mondván az árulkodott rá. A további rugdosást egy idősebb diák akadályozta meg. A rendőrségen szerdán tettek feljelentést az ügy miatt. A fiú a bűncselekményeket nem tagadta, azt mondta, hogy csak "hülyeségből" csinálta.

A fiatalkorú K. M.-et minősített emberölés bűntett kísérletével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés szerint a bűncselekmények súlya miatt a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, illetve attól, hogy szabadon engedése esetén a nyomozás további menetét igyekezne megnehezíteni, illetve esetleg újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata szerint a fiú fogvatartását javítóintézetben kell végrehajtani - jegyezte meg a szóvivő.