Az MSZP belülről hekkelné meg a TV2 eladását

Vágólapra másolva!
Braun Róbert vett egy darab részvényt, hogy a közgyűlésen felszólaljon. Az EU-nál és az amerikai kormánynál is tiltakozna.
Vágólapra másolva!

Egy darab részvényt vásárolt a német ProSiebenSat.1-csoport papírjaiból Braun Róbert szocialista politikus 34,5 euróért, hogy immáron részvényesként követelje a TV2 eladásának leállítását.

Az MSZP-s képviselőjelölt azt mondta, elmegy a ProSiebenSat.1 februári, a tavalyi évet értékelő sajtókonferenciájára, majd a júniusi részvényesi közgyűlésen is fel fog szólalni, ha addig a vállalat nem lép vissza a TV2 értékesítésétől. A célja - mondta - a többi részvényest rábeszélni, hogy szavazzanak a menedzsment ellen ebben az ügyben, és tájékoztatni őket: a cég menedzsmentje segédkezet nyújtott "egy aljas és korrupt üzlethez".

Braun Róbert azt is mondta, hogy ha a ProSiebenSat.1 egy héten belül nem áll el a TV2 értékesítésétől, az Európai Bizottság tiltott állami támogatásokat vizsgáló hivatalához és az amerikai igazságügyi minisztérium megfelelő szervéhez fordul. Gyanúja szerint ugyanis a vevők azzal számolnak, hogy ha a Fidesz nyer a választáson, akkor a TV2-höz érkező állami hirdetési bevételekből fedezik a tévécsatorna vételárát.

Az MSZP-s politikus kiemelte, egy szövetségi jogszabály szerint amerikai pénzügyi szervezetek és magánszemélyek nem vehetnek részt ilyen, korrupciógyanús ügyletekben. Márpedig - folytatta - a ProSiebenSat.1 egyik tulajdonosa egy amerikai pénzügyi befektetési alap, és Yvonne Dederick is rendelkezik amerikai állampolgársággal.

Az ügyletről itt olvashatnak bővebben.

Híreinket kövesse a Facebbokon is!