Húszezres gázcsapot loptak, 53 milliós kárt okozott a robbanás

2014.01.13. 10:42

Elkezdődött annak a négy férfinak a pere a Győri Törvényszéken, akik a vád szerint három éve főelzáró csapot és gázórát loptak egy félig üresen álló bérházból, a kiömlő, majd berobbanó gáz több embert megsebesített, 12 otthont pedig lakhatatlanná tett.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a házból ellopott színesfém értéke nem érte el a 20 ezer forintot, az okozott kár viszont mintegy 53 millió forint volt.

A négy vádlott közül csak egy jelent meg a bíróság előtt, ő mindvégig azt hangoztatta, nem volt ott a lopásnál, nem érzi magát bűnösnek sem abban, sem a másik vádpontban, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszély-okozásban. Az egyik vádlott levélben arról tájékoztatta a bíróságot, hogy Olaszországban tölti börtönbüntetését, két társuk pedig a bíróság előtt megjelent fiatalember elmondása szerint Hollandiában, illetve Nagy-Britanniában dolgozik.

A győri Szarvas utcában 2011. január 18-án délután történt a robbanás. Két lakó és három, a gázszivárgás elhárításán dolgozó tűzoltó sérült meg, egyikük súlyosan.

Kövesse az Origo híreit a Facebookon is!