Orbán Viktorral ébredtek az óvodások

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök meglátogatta Rogán Antal szülőfaluját, ahol pálinkát kóstolt, megnézte az ország egyik legkisebb könyvtárát és váratlan érkezésével felébresztett néhány óvodást. 
Vágólapra másolva!

"Mondtam Tóninak, ha már erre járunk, és van ideje, ugorjon haza" - mesélte Orbán Viktor legújabb Facebook-videójában, miután Rogán Antal anyukájánál megivott egy kupicával. Orbán és Rogán a 350 fős Szakonyfalu nevü községben tettek villámlátogatást. Azért voltak a közelben mert a miniszterelnök a magyar-szlovén kormányfői találkozó keretében összekötő utat adott át a Vas megyei Felsőszölnök és Kétvölgy között.

"Aki olyan családból jön, hogy nincs jó sütemény otthon, az sajnos nem lehet jó polgármester, ez egy egyenes összefüggés" - tréfálkozott a miniszterelnök, miután végigkóstolta Rogán édesanyjának süteményeit, amit aztán több ízben is megdicsért. A étkezőasztalnál egyébként két polgármester ült: Rogán Antal, az V. kerület vezetője és Rogán Valéria, Szakonyfalu első embere.

Orbán szakonyfalui látogatása a szokásos helyi érdekességek megtekintéséből állt. A polgármesteri hivatalban szemügyre vette az ország egyik legkisebb könyvtárát, ami egyetlen szekrénnyi könyvet jelent. Ezután a polgármesteri hivatallal egy épületben található óvodába vették az irányt, ahova éppen a délutáni pihenő alatt nyitottak be. A videó tanúsága szerint többen arra ébredtek, ébredeztek, hogy a miniszterelnök és a kormánypárt frakcióvezetője diskurálnak a kiságyaik tövében.

A pillanat, amikor Orbán meg akarta nézni a plüssnyulat Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök egy rövid beszélgetésbe is elegyedett az egyik óvodással:

- Mi az, medve vagy nyúl? - kérdezte Orbán.
- Nem, nyuszi - felelte a 3-4 éves gyerek.
- Mutasd már meg a nyuszidat, hadd nézzem - mondta a miniszterelnök, majd miután az ovis kirántotta a kezéből a nyuszit, megjegyezte: "Hé, barátom, nem veszem el".