Emberölés előkészítésével vádolnak egy korábbi fideszes képviselőt

Vágólapra másolva!
Krimibe illő tervet eszeltek ki egy veszprémi nagyvállalkozó megölésére, azonban a boncmester feldobta az ügyvédet, a bérgyilkost és a forgatókönyvírót. 
Vágólapra másolva!

Emberölés előkészítésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség. Egyikük Hudvágner Tamás veszprémi ügyvéd, aki 2002 és 2006 között a város képviselő-testületének a tagja, 2004-től a helyi közbeszerzési döntőbizottság szakértője is volt – írta a Népszabadság.

A vádirat szerint Hudvágner és két meg nem nevezett társa tavaly áprilisban egy nagyvállalkozó megölését készítették elő Balatonfűzfőn. A lap szerint a bűncselekményre kiszemelt ingatlan tulajdonosának – aki egyébként boncmester – kellett volna a házba csalnia a vállalkozót, akit fel is kellett volna darabolnia, miután végzett vele egy bérgyilkos. A boncmester szerint a bérgyilkosnak akkor kellett volna megtámadnia a vállalkozót, amikor elhangzik a "Józsi bácsi, aztán iszik-e valamit?" mondat.

A boncmester állítása szerint 300 millió forintot kapott volna a közreműködésért, azonban ő inkább értesítette a rendőrséget, a kiérkező kommandósok pedig a helyszínen meghiúsították a bűncselekményt. A boncmestert ezért nem is vádolták meg, végül Hudvágner, a bérgyilkos és a tervezett bűncselekmény állítólagos forgatókönyvírója került vád alá.

A lap szerint a gyilkosság ötlete egy elszámolási vita után született. Hudvágner a nagyvállalkozót okolta bizonyos befektetéseinek elvesztésért, a bűncselekményt pedig nem bosszúból akarta elkövetni, hanem a vállalkozó vagyonára akarta rátenni a kezét.

Kövesse híreinket a Facebookon is!