Hét újszülöttet adott el, közülük az egyik meghalt. A fogorvosnő elhitette a szülőkkel, hogy betegek a gyerekek.

A Senhszi tartományi Vejnan város bíróságának ítélete szerint Csang Su-hszia büntetését két évre felfüggesztették, ami a kínai joggyakorlat szerint életfogytig tartó szabadságvesztést jelent. Az indoklás szerint azért találták bűnösnek, mert egyes szülőket rávett arra, hogy mondjanak le gyermekükről – betegnek állítva be a gyermeket.

Minden bűnét elismerte, ennek ellenére a súlyos etikai vétségek és ezek rendkívül negatív társadalmi következményei miatt a legsúlyosabb büntetést érdemelte – áll a bírósági közleményben.

A gyermekekkel folytatott kereskedelemre az után derült fény, hogy tavaly júliusban egy Tung nevű kismama gyanút fogott, és bejelentést tett a rendőrségen. Csang, arra hivatkozással, hogy újszülött kisfiuk veleszületett betegségének gyógyítása rendkívül költséges, rávette a szülőket, hogy mondjanak le róla. Az egészséges kisfiút később a szomszédos tartományban megtalálták. Egy ikerpárt szintén visszajuttattak a szüleihez. Az ügyben összesen kilenc gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt gyermekek száma Kínában évente akár több tízezer is lehet. Ennek hátterében elemzők szerint az ország családtervezési politikája, illetve a fiúgyermekek előnyben részesítése állhat. A kínai törvények szerint gyermekkereskedelemért 5 év szabadságvesztéstől a halálbüntetésig terjedő büntetés szabható ki. A "vevő" legfeljebb 3 évi börtönt kaphat.

Kövessenek minket a Facebookon is!