Ingyen hívhatja a rendőröket, ha tud valamit a robbantóról

Vágólapra másolva!
Elkülönített telefonszámon várja a rendőrség a Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban történt robbantással kapcsolatos bejelentéseket.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleménye szerint a Lehel utcában hétfő hajnalban történt robbantással kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönítettek egy ingyenesen hívható telefonszámot, amely a nap 24 órájában hívható. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a 06/80-620-107-es zöld számon várja azoknak a hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

Hétfőn, 4 óra 18 perc körül egy XIII. kerületi Lehel utcai pénzintézetnél robbantottak. Az épületben jelentős anyagi kár keletkezett a detonációkor, többek között két ATM is súlyosan megrongálódott. A robbantásban nem sérült meg senki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást a jelenleg ismeretlen elkövető ellen. A bűncselekménnyel összefüggésben egy ismeretlent keresnek, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 125 vagy 250 köbcentiméter hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott - olvasható a rendőrség közleményében.

A hétfő hajnalban történt robbantás környékén csak kora délutánra állt helyre a közlekedés. A rendőrségi helyszínelés még kedden is tartott.