Vágólapra másolva!
A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 135 fős nyomozócsoportja folytatja a hétfő hajnali Lehel utcai robbantásos bűncselekmény felderítését – közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délután. A nyomozócsoport a beszerzett információkat ellenőrzi, értékeli. Szükség esetén még bővíthetik is a csoportot.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt a fekete bukósisakot, sötét kezeslábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

A feltételezett robbantó és motorja Forrás: ORFK

Az országos rendőrfőkapitány 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki a hétfő hajnali Lehel utcai robbantással kapcsolatban érdemi információt ad. A nyomravezetői díj annak fizethető ki, aki olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ezeket az eljárás során ismerteti. Szükség esetén megteszik a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja.

Az NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.