Több gyilkossággal akarták megvádolni, öngyilkos lett

2014.01.17. 15:16

Öngyilkos lett a börtönben az a férfi, aki tavaly januárban a gyanú szerint brutális körülmények között meggyilkolt egy nőt Nagykanizsán, elfogása után pedig bevallott egy 2005-ös emberölést is.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóirodája név említése nélkül azt közölte, hogy hétfőn a szombathelyi börtönben öngyilkossági kísérletet követett el egy fogvatartott. Az önakasztás után kórházba szállították, és ott szerdán meghalt. A férfi egy erőszakos közösülés miatt kiszabott büntetését töltötte Szombathelyen.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke közölte: a 41 éves H. Ferenc öngyilkossága miatt meg kell szüntetni a két, emberölés miatt folyó eljárást, amelyekben éppen a napokban javasoltak volna vádat emelni.

Tavaly januárban Nagykanizsán egy helyi lakos arról értesítette a rendőrséget és a mentőket, hogy a Teleki utca egyik elhagyott házából hörgés hallatszik ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony – akinél semmiféle iratot nem találtak – meghalt, a nőt szexuális indítékból súlyosan bántalmazták.

A rendőrség a gyilkosság után két nappal meggyanúsított egy Balatonkeresztúron elfogott férfit. Á. László beismerte az emberölést, de azt mondta, jelentős mennyiségű alkoholt ivott, a bűncselekmény részleteire ezért nem emlékszik. A nyomozás során azonban kiderült, hogy nem ő követte el a gyilkosságot, ezért júliusban szabadlábra helyezték, és novemberben jogerősen is lezárták az ellene folyó eljárást.

Nyáron figyeltek fel a nyomozók H. Ferencre, aki akkor már súlyos testi sértés és nemi erőszak kísérlete miatt előzetes letartóztatásban volt. Bevallotta a januári emberölést, és a többszöri kihallgatása során maga közölte, hogy 2005-ben is elkövetett egy gyilkosságot. Vallomása szerint agyonvert egy 51 éves hajléktalant egy elhagyott laktanya területén. Az oszlásnak indult holttestre jóval később találtak rá, emiatt már nem lehetett megállapítani a halál okát, a rendőrség közigazgatási eljárásban zárta le akkor ezt az ügyet.

Nothoff Ingrid most elmondta, hogy H. Ferenc ellen mindkét ügyben emberölés miatt zajlott a nyomozás.