Tagad a Lázár Jánost fenyegető volt rendőr

Vágólapra másolva!
Nem tett vallomást az a férfi, aki a vád szerint levélben fenyegette Lázár János fideszes frakcióvezetőt, hogy vonja vissza az őt hátrányosan érintő, nyugdíjra vonatkozó törvényjavaslatát. A terrorcselekménnyel fenyegetéssel vádolt férfi pere kedden kezdődött Szegeden.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Törvényszéken kedden megkezdődött annak a tápiószentmártoni férfinak a pere, akit terrorcselekménnyel való fenyegetés bűntettével és zaklatás vétségével vádol a Központi Nyomozó Főügyészség. A 46 éves volt rendőr – akit hátrányosan érintett az öregségi nyugdíjra vonatkozóan Lázár János és Balsai István országgyűlési képviselők által benyújtott törvényjavaslat – a vádirat szerint 2011-ben fenyegető levelet küldött Lázár Jánosnak, és zaklatta Czerván György országgyűlési képviselőt.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2012 novemberében emelt vádat ellene. Eszerint 2011. május 16-án tápióbicskei postahivatal körzetében feladott levélben egy "szövetség" nevében, gyermekei súlyos bántalmazásával fenyegette Lázárt. Ezzel akarta elérni, hogy vonják vissza a javaslatot.

Ezenkívül 2011. május közepén kocsijával többször is megjelent a Tápiószentmártonban lakó Czerván György fideszes országgyűlési képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára családi házánál. A képviselőt és feleségét többször zaklatta és fenyegette telefonon.

A vádlott kedden nem tett vallomást. Nyomozati vallomásában azt mondta, nem ő írta a levelet Lázárnak. Több számítógép van otthon, melyeket nem csak ő, hanem gyermekei, felesége, barátaik, és volt kollégái is használhattak. A vádlott szerint Czerván Györgyöt sem fenyegette meg, csak válaszokat akart kapni állampolgárként a képviselőjétől. Fiát is tanúként idézte a bíróság, ő sem tett vallomást.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat jegyzőjét is meghallgatták a levél átvételének körülményeiről. Délután a Czerván család meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.