Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda két volt vezetője folyamatban levő nyomozások titkos adatait osztotta meg Vizoviczki Lászlóval – írja a Hvg.hu. 
Vágólapra másolva!

Végső szakaszához érkezett a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozása Vizoviczki László és társai ügyében, most azonban újabb gyanúsításokat közöltek két volt rendőri vezetővel szemben – írja a Hvg.hu. A lapnak az ügyészségi szóvivő elmondta: a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori vezetőit azzal is gyanúsítják, hogy bűnügyi információkat szolgáltattak ki Vizoviczkinek.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a két rendőr nem csak Vizoviczki László szórakozóhelyeinek védésében működött közre, hanem abban is, hogy nyomozásokról adjanak ki információkat Vizoviczkinek. A gyanú szerint az információk egy része ráadásul minősített – például szigorúan titkos vagy bizalmas – adat volt. Ezért a két volt parancsnokkal szemben minősített adattal való visszaélés is a gyanú.

A nyomozó hatóság gyanúja szerint az éjszaka császárának is nevezett Vizoviczki rendőri vezetőket vesztegetett meg azért, hogy érdekeltségeiben ne legyenek razziák, a konkurenseiében viszont igen. Mindezért a gyanú szerint Vizoviczki László jelentős összegeket fizetett. A meggyanúsított vezető beosztású rendőrök között van a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közrendvédelmi Főosztályának egykori vezetője, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője, illetve ennek a területnek a speciális ügyeit vivő férfi, valamint egy felderítőtiszt is.

Vizoviczki László és társai ügyében a rendőrökkel kapcsolatos vesztegetés gyanúja mellett adócsalás, illetve költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak.