A Demokratikus Koalíció szerint a békemenetet szervező Bencsik András a Kádár-korszakban a Népszabadság pártrovatának főmunkatársa volt, de ez Bencsik szerint hazugság. Az újságíró szerint még a párt tagja sem volt.

Bencsik András hazugságnak nevezte a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének pénteki kijelentéseit, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "nem voltam kommunista".

Gréczy Zsolt DK-szóvivő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, leplezhetetlen örömmel értesültek arról, hogy "a Kádár-kori Népszabadság pártélet rovatának főmunkatársa, Bencsik András visszatért kommunista önmagához". Közölte, "Orbán Viktor bizalmasa" békemenetet szervez a választási kampány hajrájában, "az örök és megbonthatatlan magyar–orosz barátság megerősítése érdekében".
Felhívta arra a figyelmet, hogy a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője a Szovjetunióhoz hasonlította az Egyesült Államokat, Oroszországot pedig a tolerancia hazájának nevezte legfrissebb vezércikkében.

"Nem vagyunk meglepve, hiszen Bencsik András világéletében harcos kommunista volt, igaz, hogy közben váltott egy kis köpönyeget, de aztán mégiscsak visszavette ugyanezt vörös színben" – mondta.

Bencsik András az MTI megkeresésére elmondta, elképesztőnek tartja az ellenzéki politikus kijelentéseit. "Nem voltam kommunista, nem voltam a pártrovat főmunkatársa, soha nem voltam párttag, és 1990 óta jobboldali újságíró vagyok" – sorolta ellenvetéseit. Közölte, idézett cikkében a magyar politika egyensúlyozó képességének védelmében kifejtette, hogy az Egyesült Államok úgy viselkedik, mint a Szovjetunió a legrosszabb időszakában.

"Idejön egy nagykövet, aki úgy viselkedik, mint valaha egy szovjet komisszár. Előre elítél bennünket, és előre minősíti a magyar demokrácia állapotát" – mondta.

Hangsúlyozta: azt írta le, hogy Oroszország ehhez képest toleránsabb, mert a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződés kapcsán nem támasztott belpolitikai igényeket Magyarországgal szemben. Megjegyezte, az elmúlt évtizedekben "igen sok ronda, egyébként jogos vélemény hangzott el a Szovjetunióról".

"Itt írtam le némi iróniával, hogy az amerikai mentalitáshoz képest Oroszország a demokrácia hazája" – tette hozzá Bencsik András. Hangsúlyozta: a Békemenetet a nemzeti szuverenitás védelmére hirdették és hirdetik meg.