Villámértekezlettel fordult rá a kampányra a Fidesz

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szokásos értékelője elmaradt, a rezsicsökkentésről nem hangoztak el számok, a képviselők szinte csak Paksról kérdeztek.
Vágólapra másolva!

Mintegy másfél óra alatt véget ért a Fidesz frakcióülése Balatonszárszón. A nemegyszer éjszakába nyúló megbeszélésekhez képest ez meglepően rövidnek számít, aminek az egyik fő oka, hogy információink szerint Orbán Viktor szokásos értékelő beszéde ezúttal elmaradt. Helyette Rogán Antal tájékoztatta a képviselőket a rezsicsökkentésről, de konkrét számok, százalékok forrásunk szerint nem hangoztak el.

A tájékoztatás után a Fidesz-frakcióüléseken kialakult szokásos menetrend szerint a képviselők kérdéseket tehettek fel Orbán Viktornak. Úgy tudjuk, a fő téma a paksi szerződés volt, a miniszterelnök viták és ellenvetések nélkül, higgadt légkörben beszélt arról, hogy az oroszokkal való kapcsolat gazdasági, nem pedig politikai okokból fontos az országnak. Információink szerint azt mondta, a paksi áram kilowattóránként kevesebb mint húsz forintba kerül az államnak, míg minden más alternatíva több mint 30 forintból jönne ki. Úgy tudjuk, a kampányról érdemben nem esett szó.