Baleset egy székesfehérvári vegyi üzemben

Vágólapra másolva!
Egy hordóból valahogyan a földre került egy adag veszélyes anyag egy székesfehérvári üzemben, az anyag 110 fokra melegedett fel és erős füstöt termelt. Két munkás kórházba került.
Vágólapra másolva!

Eddig ismeretlen okból heves kémiai reakció indult el egy nátrium-hidroszulfitot tartalmazó hordóban egy székesfehérvári galvanizáló üzemben, emiatt két munkást megfigyelésre kórházba szállítottak - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A baleset szombat hajnalban történt a Seregélyi úti üzemben. A 110 literes hordóban tárolt vegyi anyag "kivetődött" - tette hozzá. A helyszínre érkező székesfehérvári hivatásos tűzoltók tüzet nem észleltek. Az erős hőt és füstöt termelő anyagot porral oltóval fújták le, ezzel sikerült elérni, hogy 100-110 fokról visszahűljön negyvenre.

A megyei katasztrófavédelmi mobil labor sem az üzemben, sem annak környezetében nem mért egészségre ártalmas gázt. A hordó közelében tartózkodó két dolgozón külsérelmi nyomok nem keletkeztek. A mentők megfigyelésre kórházba szállították őket.