10-15 százalékos szemétdíj-csökkentés jöhet

Vágólapra másolva!
Az új szelektív hulladékgyűjtési szabályok miatt több lesz a visszaforgatott hulladék, amely a szemétszállító cégeknek hasznot hoz. Ez teszi lehetővé az újabb szemétszállításidíj-csökkentést - állítja a környezetvédelmi államtitkár.
Vágólapra másolva!

Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára szerint a lakossági szemétszállítás területén is lehetőség nyílik rezsicsökkentésre az év második felében, a kommunális szemétszállítás díja 10-15 százalékkal mérséklődhet.

Az államtitkár vasárnap arról beszélt, hogy az esetleges díjcsökkentést az teszi lehetővé, hogy a közszolgáltatást végző cégek többletbevételre tesznek szert a szelektív gyűjtés növelésével. Több lesz így a hulladékból kinyerhető újrahasznosítható anyag, továbbá jelentős fűtőértékkel bíró tüzelőanyag állítható elő a lakosság által összegyűjtött szemétből - erre a termékre jelenleg is 600-700 ezer tonnás igény van.

Illés Zoltán szerint a lakossági szemétszállítási díj mérséklésének elindítását az új hulladékgazdálkodási törvény tette lehetővé, amely új alapokra helyezte a magyarországi hulladékgazdálkodást a strukturális átalakításokkal és a tulajdonviszonyok megváltoztatásával.

Kövessen minket a Facebookon is!