Ismeretlen csoport vállalta magára a Lehel úti bankrobbantást

Vágólapra másolva!
Őrsereg néven mutatkoztak be, és egy másik bankellenes csoportnak küldtek egy levelet, amelyben további célpontok is szerepelnek. A rendőrség vizsgálja a levelet.
Vágólapra másolva!

Magára vállalta a Lehel úti bankrobbantást, és újabb akciók helyszínét jelölte meg egy ismeretlen csoport, amely Őrsereg néven mutatkozott be – írja a Hvg.hu. A szervezet a kilakoltatások ellen küzdő Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) küldött egy levelet, amelyben további célpontokat is megemlít.

„A konspiratív jelleggel, betűkirakással megírt levél a VÉSZ honlapján közzétett közleményekre hivatkozik, valamint arra, hogy a VÉSZ elnöke évértékelésében kilátásba helyezte a 'bankháború' újraindítását, amennyiben végleges és megnyugtató megoldás nem születik a devizahitelezésnek nevezett hatalmas csalássorozat áldozatainak ügyében” – írta a VÉSZ elnöksége egy, a honlapjukon megjelentetett közleményben.

A VÉSZ szerint a rendőrség lefoglalta a levelet, amelynek tartalma a nyomozás érdekeire való tekintettel nem hozható nyilvánosságra. A rendőrség a Hvg.hu kérdésére közölte, hogy a számtalan bejelentés egyikeként kezelik a küldeményt, és mint a többi bejelentést, ezt is leellenőrzik. Január 13-án hajnalban Budapesten a 13. kerületben, a Lehel utcai két bankfiók előtt bomba robbant. A robbantásos támadásról ide kattintva olvashat bővebben.

Kövessen minket a Facebookon is!