Vezessen óvatosan a télies utakon!

Vágólapra másolva!
Az éjszakai fagy miatt mindenhol csúszhat az út. Különösen Solt és Kiskőrös körzetében kell figyelni. 
Vágólapra másolva!

Az ország középső részén -10 Celsius fok körüli a hőmérséklet, míg az Északi-középhegységben -15 fokot is mértek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt 164 munkagépe dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, de a kijuttatott só 0 fok alatt kevésbé tudja kifejteni olvasztó hatását, így Szentes és Marcali térségében jeges, Nógrád, Heves és Somogy megye több pontján, valamint Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén jégbordás szakaszokra kell számítani.

A mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok Fertőszentmiklós, Szikszó, Baja és Kiskunhalas környékén, valamint a dél-dunántúli, a dél-alföldi, a békési, a hajdúsági és a nyírségi mellékutak egy részén. Ezeken a területeken jelenleg is dolgoznak. A közút szerint a gyorsforgalmi és a főutak többsége jól járható.

Kitértek arra is, hogy jelentős csapadék már nem hullik, csak Békéscsaba körzetéből jeleztek gyenge hószállingózást az útellenőrök. Az ország nagy részén szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, a látótávolság általában jó, de Solt és Kiskőrös körzetében a sűrű köd miatt alig ötven-száz méter a belátható út hossza. Ködfoltok vannak Baja, Kiskunhalas és Heves térségében is.

Kövessen minket a Facebookon is.