Csendesen, fennakadások nélkül havazik

Vágólapra másolva!
Somogyban és Zalában volt a legtöbb baleset, de súlyos sérülés ott sem történt. Budapesten 3550 forintért lehet egy napig lapátolni a havat. 
Vágólapra másolva!

Hajnal óta havazik a fél országban, délután már enyhülés várható. A megmaradt 3-4 centiméter hó nem okozott nagyobb fennakadást, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb jelentése szerint nincsen járhatatlan út az országban, a társaság munkagépei folyamatosan tisztítják az utakat, amik a csapadékutánpótlás miatt továbbra is nedvesek, ezért a szokottnál még óvatosabban kell vezetni.

A legtöbb baleset Somogy és Zala megyében volt a havazás miatt. Súlyos sérülés egyik megyében sem történt, de a hatóságoknak bőven volt dolga az útra dőlt fák, az árokba csúszott autók és a kisebb koccanások amitt.

Eközben Budapesten hómunkásokat vesz fel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hómunkások jelentkezését a kerületi szolgáltatási csoportoknál várják, de a 06-40-353-353-as kék számon is lehet jelentkezni, a nyolcórai munkavégzésért nettó 3550 forintot fizet az FKF.

Az FKF hóeltakarító gépei reggel óta folyamatosan síkosságmentesítik a fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózatot, hogy biztosítsák a balesetmentes közlekedés feltételeit.

Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 kilométer főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, valamint a 2-es, a 6-os, a 10-es és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszait, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

Ha segítségre van szükség, hívják a 112-es általános segélyhívó, illetve 107-es rendőrségi vagy 105-ös katasztrófavédelemi segélyhívó számokat.