Vágólapra másolva!
A katasztrófavédelem vezetője egy videón arról beszél, hogy azért nem történt komolyabb tragédia a hétvégi ónos eső miatt, mert a lakosság most hallgatott rájuk. Bakondi György ezzel a tavaly márciusi hófúvás okozta káoszra utalt, annak ellenére, hogy akkor a katasztrófavédelem volt az, aki hibázott, mert több napot elkésett a figyelmeztetéssel.
Vágólapra másolva!

Már vasárnap kora reggel válságtanácskozással indította napját Orbán Viktor. Az ónos eső miatt kialakult időjárási helyzet megvitatásáról szóló videót a kormányfő hivatalos Facebook oldalára töltötték fel. A másfél perces kisfilmben Pintér Sándor belügyiminiszter és Bakondi György az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője tanácskozik a miniszterelnökkel.

A megbeszélést pár szem kekszel és kólával indították, majd rátértek az aktuális időjárási helyzet megbeszélésére. Bakondi egy ponton azt mondta, hogy "a lakosság most hallgatott ránk". Bakondi ezt arra értheti, hogy tavaly, a március 15-ei hosszúhétvégén százak ragadtak az utakon, köztük az M1-es autópályán a hirtelen jött havazás és az orkán erejű szél miatt keletkezett hófúvások miatt.

Akkor a katasztrófavédelem a kialakult helyzetért részben a felelőtlenül útnak indulókat hibáztatta, annak ellenére, hogy a katasztrófavédelem túl későn adott ki figyelmeztetést vagy felhívást, hogy senki ne induljon el otthonról.

Kövessen minket a Facebookon is!