Jövő pénteken vált frekvenciát a Klubrádió

Vágólapra másolva!
Eddig 55 milliót fizettek évente a frekvenciáért, ezután viszont ingyenesen sugározhatnak, de félmillióval kevesebb hallgatónak. 
Vágólapra másolva!

Jövő pénteken vált frekvenciát a Klubrádió. Arató András, a rádió elnök-vezérigazgatója szerint ennek a valószínűsége 90 százalék, a hatóság részéről nem érzékeli, hogy akadályoznák a problémamentes váltást – írta a Népszabadság.

A lap keddi számában Arató András elmondta, hogy a váltásnak vannak előnyei, de hátrányai is. Az előnyök között sorolta fel, hogy az új 92,2 MHz-es frekvencián ingyenesen sugározhatnak majd, míg az eddig használt frekvenciáért 55 millió forintot kellett fizetniük évente, illetve most szabadabban alakíthatják műsorrendjüket a hallgatói igényekhez. A hátrányok közé sorolta viszont, hogy a korábbi 2 millió helyett csupán 1,5 millió hallgató lesz a sugárzás vételkörzetében.

A lap emlékeztet arra, hogy a frekvenciaváltással csaknem négy évig tartó jogi huzavona zárul le. A Klubrádió ugyanis még a 2010-es választások előtt nyerte el az ingyenes közösségi frekvenciát, az Országos Rádió- és Televízió Testülete (ORTT) azonban nem adta ki a frekvenciaengedélyt. Ezt követte több bírósági eljárás, amely a Klubrádiónak adott igazat, és végül a Médiatanács megkötötte a rádióval a sugárzáshoz szükséges szerződést – fogalmazott a lap.