Januárban nőtt a kormányváltást akarók száma, de még mindig a Fidesz támogatottsága a legmagasabb - írja a Hvg.hu.

A Medián januári végi közvéleménykutatásának eredményeire hivatkozva a Hvg.hu arról számolt be, hogy a magyarok 52 százaléka tervezi, hogy biztosan elmegy szavazni a tavaszi országgyűlési választáson. Az elmúlt egy évben ugyan 22 százalékról 40 százalékra emelkedett azoknak az embereknek az aránya, akik szerint Magyarország sorsa jó irányba alakul. Ám jelenleg az emberek 45 százaléka szeretné leváltani a jelenlegi kormányt, amelynek csak 43 százalék szavazna további bizalmat.

Ennek ellenére a Fidesz továbbra is vezet a pártok népszerűségi listáján 39 százalékkal, a magyarok 60 százaléka pedig arra számít, hogy a jelenleg hatalmon lévő kormány tavasszal ismét győzelmet arat. Bár a baloldali ellenzék győzelmére már többen voksolnak, ez még mindig csak 18 százalékot tesz ki, ám 51 százalék kizártnak tartja, hogy az MSZP, a DK és az Együtt 2014-PM közös listájára voksoljon.

A legnépszerűbb magyar politikusok listáját Áder János és Orbán Viktor vezeti 53 és 45 százalékkal, az első tízben csak egyetlen ellenzéki politikus, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke található 33 százalékkal. Rajta kívül Bajnai Gordon, Kuncze Gábor és Karácsony Gergely rendelkeznek komoly népszerűséggel (31 és 30-30 százalék).