Megvan a Veresegyházról megszökött farkas

Vágólapra másolva!
Kábítólövedékkel altatták el, visszaviszik Veresegyházára.
Vágólapra másolva!

Mogyoródon késő este épségben megtalálták a veresegyházi medveotthonból péntek délután megszökött fokozottan védett farkast - tájékoztatta az MTI-t vasárnap késő este a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi elnöke, a farkasprogram koordinátora az MTI-t.

Szilágyi István korábbi közlése szerint a rozsdás színű nőstény farkas a medveotthon kifutójából a villanypásztoron átmászva szökött meg. Mint azt az állatvédő mondta: hasonló esetre még sohasem volt példa az intézmény fennállása óta.

A kuratóriumi elnök a lakosság segítségét kérte a 4 éves, 30-35 kilogramm súlyú, fokozottan védett állat mielőbbi megtalálásához. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyon szelíd, emberhez szokott, annak közelségét kereső farkast senki ne próbálja befogni, egyúttal kérte: semmiképp se bántsák a "szökevényt".

Úgy fogalmazott: "ha vicsorog, s görnyedten behúzza a farkát, az nem az agresszió, hanem a megadás jele".

Szilágyi István közölte, hogy Mogyoródon, a Bocskai utcában a helyi polgárőr egyesület járőrei este 9 óra körül megtalálták a kóborló farkast, majd telefonon értesítették az állatvédőket. A vélhetően stressz hatása alatt álló állatot egy erre kiképzett szakember altató lövedékkel kábította el, hogy nyugodt körülmények között szállíthassák vissza autóval Veresegyházra, ahol a medveotthon zárt helyén tölti majd az éjszakát.

Hogy megsérült-e a távol töltött idő alatt a farkas, azt a vasárnap reggeli orvosi vizsgálat után lehet csak megmondani - tette hozzá a kuratóriumi elnök.